Politika zasebnosti

Predmetna Politika zasebnosti določa kako družba CUSTOMBOARDS d.o.o. (v nadaljevanju »Customboards«, »mi«, »nas«, »naši/-a/-e«) kot upravljavec zbira, shranjuje, uporablja, varuje ter drugače obdeluje Vaše podatke, ko uporabljate našo Sportkey mobilno aplikacijo (v nadaljevanju »Mobilna Aplikacija« ali »Aplikacija«), ki je na voljo za prenos v trgovinah z aplikacijami (Google Play Store in Apple App Store) ali našo spletno stran, dostopno na naslovu sportkey.app (v nadaljevanju »Spletna stran«), ter katerekoli druge naše produkte in storitve. V nadaljevanju so Mobilna Aplikacija, Spletna stran in ostali produkti ter storitve skupno navedeni kot »Storitve«.

Politika zasebnosti je sestavni del naših splošnih pogojev uporabe. Oba dokumenta se nahajata tako na naši spletni strani kot tudi v sami Aplikaciji. Prosimo Vas, da pred uporabo naših Storitev pozorno preberete tudi splošne pogoje uporabe. 

Z dostopom do naših Storitev in njihovo uporabo potrjujete, da ste seznanjeni z vsebino naših splošnih pogojev uporabe in predmetno Politiko zasebnosti, ter da s klikom na gumb »Accept and Enable« (Dovoli in omogoči) znotraj Aplikacije soglašate z njunimi določili in se z njimi v celoti strinjate. V kolikor se s katerimkoli določilom naših splošnih pogojev uporabe in/ali predmetno Politiko zasebnosti ne strinjate, Vas prosimo, da prenehate z uporabo naših Storitev.

Pridržujemo si pravico do občasnih sprememb in dopolnitev predmetne Politike zasebnosti zavoljo ukrepov zaščite naših uporabnikov, zagotavljanja informacij ter sprememb pravne in tehnične narave. Prav tako si pridržujemo pravico do rednih sprememb in dopolnitev predmetne Politike zasebnosti zavoljo stalnega posodabljanja in širjenja naših Storitev. O kakršnihkoli vsebinskih spremembah predmetne Politike zasebnosti Vas bomo obvestili na naši Spletni strani in znotraj Aplikacije. 


Najnovejša različica Politike zasebnosti, ki ureja našo obdelavo Vaših informacij, Vam bo na voljo na naši Spletni strani ter znotraj Aplikacije.

V predmetni Politiki zasebnosti uporabljeni izraz »osebni podatek« ali »osebna informacija« pomenita katero koli informacijo v zvezi z določenim ali določljivim posameznikom. »Določljiv posameznik« je tisti, ki ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja, kot je ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator, ali z navedbo enega ali več dejavnikov, ki so značilni za fizično, fiziološko, genetsko, duševno, gospodarsko, kulturno ali družbeno identiteto tega posameznika.


Izraz »obdelava« pa pomeni vsako dejanje ali niz dejanj, ki se izvaja v zvezi z osebnimi podatki ali nizi osebnih podatkov z avtomatiziranimi sredstvi ali brez njih, kot je zbiranje, beleženje, urejanje, strukturiranje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, priklic, vpogled, uporaba, razkritje s posredovanjem, razširjanje ali drugačno omogočanje dostopa, prilagajanje ali kombiniranje, omejevanje, izbris ali uničenje.


Že uvodoma Vas želimo opozoriti, da NE SLEDIMO IN NE SHRANJUJEMO VAŠIH SPOROČIL IN DRUGIH VSEBIN, KI JIH POŠILJATE PREKO NAŠE TIPKOVNICE. Vsa sporočila in ostala vsebina bodo odstranjeni z naših strežnikov takoj, ko bodo poslani naslovniku. Vaša sporočila bodo shranjena na Vaši napravi. Svetujemo pa Vam, da skrbno preberete politike zasebnosti ter druge relevantne dokumente ponudnikov aplikacij za klepet, v katerih uporabljate našo tipkovnico.


Informacije, ki nam jih posredujete Vi neposredno in prostovoljno


Letnica rojstva: Ko si Aplikacijo naložite na Vašo mobilno napravo, Vas bomo zaprosili za podatek o letnici Vašega rojstva. Namen pridobitve tega podatka je ustrezno filtriranje vsebin in funkcionalnosti Aplikacije, saj osebam, katerih izbrana letnica izkazuje, da so mlajše od 16 let, določene vsebine in/ali funkcionalnosti ne bodo na voljo. Za več informacij prosimo glejte razdelek »Otroci« v predmetni Politiki zasebnosti.


Naslov elektronske pošte (email naslov): V naši Aplikaciji lahko sodelujete v različnih nagradnih igrah in drugih promocijskih tekmovanjih. Za udeležbo je potrebna registracija, pri kateri Vas bomo prosili za posredovanje Vašega veljavnega email naslova. Ta podatek, ki se šteje za osebni podatek, je potreben za Vašo verifikacijo kot udeleženca v nagradni igri oz. drugem promocijskem tekmovanju, za zbiranje dokazil o Vaših doseženih točkah oz. "vstopnicah" v nagradnih igrah, ter zato, da Vas lahko kontaktiramo v primeru, da postanete zmagovalec v nagradni igri oz. drugem promocijskem tekmovanju. Potem, ko nam boste posredovali Vaš email naslov, bomo na ta naslov poslali elektronsko sporočilo, ki bo vsebovalo povezavo preko katere boste lahko potrdili svoj email naslov in se tako uspešno registrirali.


Za sodelovanje v nagradnih igrah in drugih promocijskih tekmovanjih se lahko registrirste tudi preko Vašega Google, Facebook ali drugega računa. V primeru Vaše registracije preko takega računa, bomo za registracijo potrebovali zgolj Vaš email naslov, ki je povezan s takim računom, ne pa tudi drugih podatkov.


Več informacij o sodelovanju v nagradnih igrah najdete na podstrani Pomoč uporabnikom, razdelek "Nagradne igre".


Vaš email naslov lahko uporabimo tudi z namenom, da Vas obveščamo o raznih posodobitvah in nadgradnjah naših storitev, o pomembnih informacijah, ki se tičejo varnosti ter Vam pošiljamo obvestila promocijske narave, kot je podrobneje navedeno v poglavju »Namen obdelave osebnih podatkov«.


V postopku registracije za sodelovanje v nagradnih igrah in drugih promocijskih tekmovanjih, bomo od Vas lahko zahtevali tudi podatek o državi Vašega prebivališča. Ta podatek bomo združili s podatkom o lokaciji Vaše uporabe Aplikacije – ne točne lokacije, pač pa le podatek o državi ali regiji (Več informacij v razdelku Vaši podatki, ki jih pridobimo avtomatično preko Vaše uporabe naših storitev). Ker lahko udeleženci z gledanjem oglasov pridobivajo točke v nagradnih igrah, kot je podrobneje opisano v Splošnih pogojih nagradnih iger, bomo te podatke obdelovali z namenom, da Vam prikazujemo le tiste oglase in tiste vsebine, ki niso predmet omejitev v Vaši državi oz. v državi, v kateri uporabljate našo Aplikacijo oz. druge storitve. Takšne omejitve se lahko nanašajo na oglaševanje iger na srečo, športnih stav, idr. Zaradi potreb po naši skladnosti s predpisi Vas moramo opozoriti, da Vam lahko serviramo dovoljene oglase samo, če nam posredujete tudi podatek o državi Vašega prebivališča.


V nagradnih igrah lahko vstopnice pridobite tudi s pošiljanjem vabil prijateljem in družinskim članom, da začnejo uporabljati našo Aplikacijo Sportkey, in sicer tako, da z njimi delite link (tj. povezavo) za namestitev Aplikacije. Pri tem prosimo upoštevajte, da NE SLEDIMO S KOM STE DELILI POVEZAVO ZA NAMESTITEV APLIKACIJE, TOREJ KOGA STE POVABILI NA UPORABO NAŠE APLIKACIJE, IN TEH PODATKOV TUDI NE OBDELUJEMO. Pridobimo zgolj podatek, da je nekdo (neidentificirana oseba) preko povezave, ki ste mu jo poslali, namestil Aplikacijo na svojo mobilno napravo.


V primeru, da sodelujete v kateri od navedenih promocijskih tekmovanj in postanete naš nagrajenec, Vas bomo prosili, da nam posredujete Vaše osebne podatke, kot so ime in priimek, prebivališče (točen naslov), država Vašega davčnega rezidentstva ter tudi Vašo davčno številko, v kolikor bi to od nas terjala veljavna zakonodaja in bi bilo to potrebno za izpolnitev naših davčnih obveznosti zaradi nagradne igre. Posredovanje navedenih osebnih podatkov je Vaša odločitev in nam jih posredujete prostovoljno, vendar pa Vas moramo opozoriti, da Vam v primeru, da nam navedenih osebnih podatkov ne posredujete, ne bomo mogli poslati nagrade. Osebne podatke, ki nam jih boste oz. če nam jih boste posredovali, bomo uporabili zgolj za namen Vaše verifikacije kot nagrajenca ter za pošiljanje nagrade. Za več informacij prosimo skrbno preberite tudi poglavje »Namen obdelave osebnih podatkov – Postopki v zvezi s prejemom nagrad za sodelovanje v nagradnih igrah«. Za več informacij v zvezi z nagradnimi igrami, prosimo preberite naše Splošne pogoje nagradnih iger.


Podatek o spolu, starosti in Vaših interesih ter preferencah: Tekom uporabe naše Aplikacije Vas bomo prosili, da popolnoma prostovljno odgovorite na določena vprašanja, z namenom, da od Vas izvemo več o Vaših hobijih, interesih in preferencah, ter da Vas na splošno bolje spoznamo kot našega uporabnika, kar nam omogoča, da Vam lahko posredujemo bolj zanimive vsebine, predvsem vsebine, ki se bolj ujemajo z Vašimi interesi in preferencami. Vprašanja, ki Vam jih zastavljamo v Aplikaciji so enostavna in osnovna, z odgovori nanje pa lahko služite točke v nagradnih igrah. Na podlagi podatkov, ki jih pridobimo preko Vaših odgovorov na ta vprašanja, Vam lahko posredujemo tudi bolj ustrezne in zanimive oglase, vendar zgolj v kolikor nam boste podali Vašo izrecno privolitev za obdelavo teh podatkov za namen tovrstnega oglašenja. Vsi podatki, ki jih bomo pridobili na podlagi Vaših odgovorov bodo pseudonimizirami in agregirani.


Vaš profil: Aplikacija omogoča tudi kreiranje osebnega profila pri uporabi določenih funkcionalnosti. V svojem profilu si lahko nastavite sliko, uporabniško ime (nadimek) in izberete državo, iz katere prihajate. Priporočamo Vam, da si za uporabniško ime ne izberete svojega pravega imena in priimka ali drugih Vaših osebnih podatkov. V kolikor boste sodelovali v naših nagradnih igrah in drugih promocijskih tekmovanjih in postali nagrajenec, Vas bomo lahko razglasili kot nagrajenca z navedenimi podatki in te podatke objavili v Aplikaciji in/ali na naši spletni strani v promocijske, komercialne in druge namene, vendar samo, če nam boste za tako objavo podali izrecno privolitev. Več informacij najdete v razdelku "Namen obdelave osebnih podatkov - Postopki v zvezi s prejemom nagrad za sodelovanje v promocijskih aktivnostih" predmetne Politike zasebnosti.


Določene osebne podatke, kot so Vaš email naslov in/ali geslo potrebujemo tudi v primeru, ko opravite nakup znotraj naše Aplikacije (t.i. in-app purchase). Ti podatki so potrebni zato, da Vas lahko ustrezno vodimo v naših evidencah uporabnikov, ki so opravili nakup(e) znotraj Aplikacije, in Vam tako omogočimo, da Vam bodo digitalna sredstva, ki ste jih kupili, na voljo v Aplikaciji tudi v primeru menjave Vaše mobilne naprave oz. v drugih podobnih primerih, ki bi lahko imeli za posledico izgubo nakupljenih digitalnih sredstev.


Vaši kontaktni podatki: V kolikor od Vas pridobimo določene Vaše osebne podatke (npr. ime in priimek telefonsko številko, naslov prebivališča ipd.), kadar nam jih posredujete prostovoljno, ko se na nas neposredno obrnete v zvezi z določeno prošnjo, zahtevo ali vprašanjem, bomo te Vaše osebne podatke uporabili zgolj in izključno za namen, za katerega ste nam jih posredovali in jih bomo izbrisali nemudoma po tem, ko bomo rešili Vaš problem – odgovorili na Vaše vprašanje, ugodili prošnji oz. zahtevi, idr.


Vljudno Vas prosimo, da nam nikoli in v nobenem primeru v primeru ne pošiljate in/ali razkrivate kakršnihkoli občutljivih osebnih podatkov, kot so npr. podatek o Vaši rasni oz. etnični pripadnosti, politični opredelitvi, verskih in drugih prepričanjih, podatkov o Vašem zdravstvenem stanju, spolni usmerjenosti, morebitni kaznovanosti, o trenutnem ali preteklem članstvu v različnih organizacijah, sindikatih, idr. V kolikor bi nam na kakršenkoli način razkrili katerega od navedenih podatkov, bomo tak podatek nemudoma in trajno izbrisali iz naših serverjev.


Podatki, ki jih pridobimo avtomatično preko Vaše uporabe naših storitev


Večino informacij, ki jih zbiramo od Vas, pridobimo neposredno preko avtomatiziranih sredstev, ko uporabljate naše Storitve. Tako zbiramo tehnične podatke, ki identificirajo (prepoznajo) Vašo napravo preko njenih identifikatorjev (t.i. »device identifiers« ali »persistent identifiers«) kot so IP naslov, IDFA, IDFV, Android Ad ID, idr. Ti identifikatorji ne razkrivajo Vaše osebne identitete, temveč le identiteto Vaše mobilne naprave – mobilne naprave, preko katere uporabljate naše Storitve, vendar pa se ti identifikatorji v določenih zakonodajah štejejo za osebne podatke, kot je na primer tudi zakonodaja Evropske Unije glede varstva osebnih podatkov (t.i. GDPR). 


Tehnični podatki: Če do naših Storitev dostopate preko mobilne naprave, bomo preko te zbirali tehnične podatke, ki so za nas potrebni, da Vam lahko omogočimo nemoteno uporabo naših Storitev. Tovrstni podatki nameč omogočajo, da vzdržujemo in analiziramo delovanje naših Storitev, da lahko prilagajamo vsebino naših Storitev ter tudi prikazujemo oglase. Podatki, ki jih o Vaši mobilni napravi pridobivamo avtomatsko, so naslednji:

  • Vrsta naprave, ID naprave, vrsta operacijskega sistema, podatki o centralni procesni enoti (CPU), velikost pomnilnika, velikost zaslona, programska in strojna oprema, ponudnik storitev mobilne telefonije, ponudnik internetnih storitev, API koda za aplikacije, zmogljivosti naprave itd.;
  • Informacije o Vaši interakciji z Aplikacijo (npr. kdaj je bila Aplikacija zagnana, ali je bila dostopana povezava do t.i. ciljne strani (landing page), katere nastavitve znotraj aplikacije ste vklopili/izklopili, katere funkcije ste izbrali oz. omogočili in katere onemogočili, zasloni v katere ste vstopili in iz katerih izstopili, izbrani klub > klubska tematska tipkovnica, menjava kluba, ali ste si ogledali predstavitveni video za nagradne igre, katere korake ste preskočili, ali ste opravili registracijo za sodelovanje v nagradnih igrah, katere emojije/GIFe/nalepke ste iskali, katera soglasja ste podali, itd.);
  • IP naslov;
  • Država ali regija (brez natančnih podatkov o geolokaciji);
  • IDFA, IDFV, oglaševalski ID;
  • Časovni pas;
  • Stanje omrežja (WiFi, etc), vrste in različice vtičnikov internetnega brskalnika;
  • Jezik;
  • Druge nastavitve v Aplikaciji;
  • User agent string (UA), platforma, različica SDK, timestamp;
  • »Žeton« za potisna obvestila (da lahko določimo, ali prejemate obvestila).


Piškotki: Za pridobivanje potrebnih podatkov o Vaši uporabi Storitev uporabljamo tudi piškotke. Podatki, ki jih pridobivamo na ta način, so za nas zelo koristni, saj nam omogočajo konstantne izboljšave naših storitev, pa tudi za analitične namene ter za morebitno oglaševanje. Več informacij o uporabi piškotkov Vam je na voljo v naši Politiki piškotkov.


Informacije, ki jih delite na spletnih straneh tretjih oseb ali preko družbenih omrežij: Naše Storitve vsebujejo povezave do spletnih strani tretjih oseb in do popularnih družbenih (socialnih) omrežij, kjer lahko objavljate komentarje, mnenja, zgodbe in ostale informacije, ter delite vsebine, ki ste jih ustvarili znotraj Aplikacije. Mi teh podatkov ne zbiramo, ne hranimo oz. drugače obdelujemo, niti jih ne delimo z drugimi. Prosimo upoštevajte, da z dostopom in uporabo spletnih strani tretjih oseb ali družbenih omrežij, uporabljate strani, izdelke in storitve, ki so jih razvili in s katerimi upravljajo osebe ali podjetja, ki z nami oz. z našim podjetjem niso povezani in niso pod našim nadzorom, zato za aktivnosti na teh spletnih straneh in družbenih omrežjih ne odgovarjamo. Te spletne strani in družbena omrežja lahko zbirajo in obdelujejo Vaše osebne podatke. Svetujemo Vam, da temeljito pregledate politike zasebnosti, prakse zbiranja osebnih podatkov, njihovega obdelovanja in deljenja ter nastavitve spletnih strani tretjih oseb in družbenih omrežij, da boste razumeli katere osebne podatke o Vas zbirajo in obdelujejo, na kakšen način ter za kakšne namene. Vedno pa imate na voljo možnost, da omejite podatke, ki se zbirajo preko Vaše naprave, tako da prilagodite nastavitve Vaše naprave oz. Vašega internetnega brskalnika.

Zagotavljanje in izboljševanje naših storitev: Za nemoteno zagotavljanje naših Storitev od Vas potrebujemo določene podatke. Te podatke uporabljamo za razvijanje in izboljševanje naših Storitev, zagotavljanje posodobitev in odpravljanje tehničnih napak, za razumevanje in analiziranje trendov v povezavi z uporabo naših Storitev ter za upravljanje s Storitvami, vse s ciljem, da bi Vam zagotovili kar najboljšo izkušnjo. 


Prikazovanje oglasov: Vaše osebne in druge podatke zbiramo in nadalje obdelujemo za prikazovanje oglasov, prilagojenih Vašim interesom (Več o tem v poglavju »Oglaševanje«).


Pošiljanje novic in promocijskih obvestil (ti. newsletters): Vaš e-mail naslov potrebujemo tudi za pošiljanje raznih novic in promocijskih obvestil, vendar pa Vam te novice in obvestila pošiljamo zgolj na podlagi Vaše izrecne privolitve. Gre za obvestila o raznih posodobitvah in nadgradnjah naših storitev, pomembnih informacijah, ki se tičejo nagradnih iger, varnosti ter tudi obvestila promocijske narave (do štiri promocijska sporočila na mesec). Od tovrstnih novic se lahko kadarkoli odjavite v nastavitvah znotraj Aplikacije - »Newsletters subscriptions«, prav tako pa lahko na dnu vsakega našega elektronskega sporočila oz. obvestila kliknete gumb »Unsubscribe« (Odjava).


Postopki v zvezi s prejemom nagrad za sodelovanje v promocijskih aktivnostih: V kolikor bi želeli sodelovati v nagradnih igrah in drugih promocijskih aktivnostih, se boste najprej morali registrirati. V procesu registracije Vas bomo prosili, da nam posredujete Vaš veljavni email naslov, ki ga potrebujemo, da Vas lahko verificiramo kot udeleženca, za zbiranje dokazil o Vaših doseženih točkah oz. »vstopnicah« v nagradnih igrah, ter da Vas kontaktiramo v primeru, da postanete zmagovalec. Podatek o državi Vašega prebivališča pa potrebujemo zato, da Vam lahko serviramo primerne oglase, torej oglase, ki so skladni s predpisi države, iz katere prihajate (Več informacij v razdelku »Informacije, ki nam jih posredujete Vi neposredno in prostovoljno«).


V primeru, da postanete zmagovalec, Vas bomo zaprosili za Vaše ime in priimek, naslov prebivališča in državo Vašega rezidentstva. V kolikor bi to od nas terjala veljavna zakonodaja in bi bilo to potrebno za izpolnitev naših davčnih obveznosti zaradi nagradne igre, Vas bomo zaprosili tudi za Vašo davčno številko. Navedene osebne podatke bomo potrebovali zato, da Vam lahko pošljemo nagrado, ki ste si jo prislužili kot nagrajenec, ter da izpolnimo naše davčne obveznosti. Ali nam boste posredovali željene podatke je izključno Vaša odločitev, vendar pa Vas moramo opozoriti, da Vam brez navedenih podatkov nagrade ne bomo mogli poslati. Osebne podatke, ki jih potrebujemo v primeru, da postanete zmagovalec (ime, priimek, naslov prebivališča in davčno številko) bomo hranili eno leto oz. dlje, v kolikor bi to od nas terjala davčna zakonodaja oz. davčni organi Rep. Slovenije in/ali države, katere davčni rezident ste. Po tem času bomo vse Vaše navedene osebne podatke trajno izbrisali iz naših serverjev.


Zmagovalec nagradne igre (nagrajenec) bo lahko javno razglašen v Aplikaciji in/ali na naši spletni strani, s svojim nadimkom ali uporabniškim imenom ali email naslovom, ter s podatkom o državi in mestu iz katerih prihaja. Prav tako bo lahko objavljeno tudi število vstopnic, ki jih je pridobil nagrajenec. Navedeni osebni podatki se lahko uporabijo za razglasitev in objavo zmagovalca zgolj na podlagi Vašega izrecnega soglasja. V kolikor nebi želeli, da se Vaši osebni podatki uporabijo za navedeni namen, bo zmagovalec nagradne igre razglašen zgolj z navedbo države in mesta, iz katere prihaja ter s številom vstopnic, ki jih je pridobil in s katerimi je bil uvrščen v boben za žreb.


Potisna obvestila (ti. Push notifications): V naši Aplikaciji uporabljamo potisna obvestila (t.i. push notifications) v obliki obvestil, opomnikov, sporočil ali kratkih novic o določenih aktivnostih, ki so bodisi povezane z Vašo uporabo naših Storitev, bodisi z dogodki in dejavnostmi Storitev samih. Potisna obvestila vsebujejo tudi relevantne športne podatke, prav tako pa vključujejo tudi obvestila promocijske narave. Ta potisna obvestila Vam pošiljamo zgolj na podlagi Vaše izrecne privolitve. Če nam soglasja oz. privolitve za potisna obvestila ne podate, Vam teh obvestil ne bomo pošiljali, vendar si kasneje lahko premislite in nam podate soglasje za potisna obvestila s klikom na gumb "Take me there" na zaslonu "What you are missing". Svojo privolitev za prejemanje potisnih obvestil lahko kadarkoli umaknete, in sicer z odznačitvijo možnosti »Notifications« (Obvestila) v nastavitvah znotraj Aplikacije ali pa preko nastavitev v Vaši mobilni napravi.


Spremljanje uspešnosti oglaševalskih kampanj in preprečevanje goljufij: Vaše podatke obdelujemo za namene spremljanja rezultatov (uspešnosti) naših oglaševalskih kampanj, za odkrivanje in preprečevanje zlorab in nezakonitih aktivnosti ter za preverjanje skladnosti varstva podatkov.


Analize in raziskave: Vaše osebne podatke obdelujemo tudi z namenom analiziranja trendov z povezavi z uporabo naše Aplikacije in boljše razumevanje le-teh, za zbiranje demografskih podatkov o naši bazi uporabnikov, ter za zbiranje podatkov o tem, kje je uporabnik prenesel Aplikacijo na svojo napravo (vendar ne točne lokacije), ipd.


Za potrebe registracije in avtentifikacije uporabnikov ter njihovih profilov: Vaše osebne podatke obdelujemo z namenom izboljšanja varnosti in zaščite naše Aplikacije in drugih storitev – z namenom preprečevanja vdorov, neželene pošte, neželenih programov in programskih kod, zlonamernega vedenja ter ostalih varnostnih tveganj. Vaše osebne podatke potrebujemo (in obdelujemo) za potrditev registracije za sodelovanje v nagradnih igrah in z namenom preprečevanja oz. onemogočanja dostopa nepooblaščenim osebam do Vašega uporabniškega računa.


Pomoč strankam: Vaše osebne podatke potrebujemo tudi v primeru, ko se na nas obrnete z določenim vprašanjem, prošnjo in/ali iz drugega razloga, zato da lahko ustrežemo Vašim željam in Vam na primeren način odgovorimo na Vaša vprašanja oz. Vam posredujemo željene informacije.


Za izpolnjevanje dolžnosti in zahtev pravne narave: Vaše osebne podatke obdelujemo tudi v primerih, ko to od nas zahteva veljavna zakonodaja. Vaše podatke bomo obdelovali za izpolnjevanje naših obveznosti z zvezi s poslovanjem in za obvladovanje tveganj, kadar to in kot to določa veljavna zakonodaja. Obdelava Vaših osebnih podatkov je nujno potrebna tudi za zagotavljanje skladnosti naših Storitev s pravnimi in drugimi regulatornimi zahtevami.


Nakupi znotraj Aplikacije: Aplikacija omogoča tudi nakupe dodatnih funkcionalnosti in vsebin znotraj Aplikacije same ter plačljive naročnine (v nadaljevanju »nakupi znotraj Aplikacije«). Za namene nakupov znotraj Aplikacije potrebujemo določene Vaše osebne podatke, kot so email naslov in/ali geslo, zato da Vas lahko ustrezno vodimo v naših evidencah uporabnikov, ki so opravili nakup(e) znotraj aplikacije, in omogočimo, da Vam bodo digitalna sredstva, ki ste jih kupili, na voljo v aplikaciji tudi v primeru menjave Vaše mobilne naprave oz. v drugih primerih, ki bi lahko imeli za posledico izgubo nakupljenih digitalnih sredstev.


Vaših plačil za nakupe znotraj Aplikacije ne sprejemamo in ne obdelujemo mi, prav tako tudi nimamo dostopa do informacij o Vašem bančnem računu ali z njimi povezanih podatkov o Vaših transakcijah. Vsi nakupi znotraj Aplikacije v celoti potekajo preko trgovin z aplikacijami (Google Play Store in Apple App Store), ki skrbijo za zaračunavanje ter obdelavo teh nakupov in so podrobneje urejeni v splošnih pogojih in politikah zasebnosti teh trgovin z aplikacijami, zato Vam svetujemo, da se pred nakupom seznanite z njihovimi splošnimi pogoji in politikami zasebnosti.


Več informacij o nakupih znotraj Aplikacije Vam je na voljo v naših splošnih pogojih uporabe.

Vašo zasebnost jemljemo zelo resno, zato smo se zavezali k varovanju Vaših osebnih podatkov in jih ne prodajamo in ne posredujemo tretjim osebam, če za to nimamo veljavne pravne podlage.


Do Vaših osebnih podatkov imajo dostop naši zaposleni, ki so zadolženi za obdelavo Vaših osebnih podatkov skladno s predmetno Politiko zasebnosti, naši pogodbeni partnerji, ki obdejujejo podatke v našem imenu in za naš račun, skladno z našimi navodili, kakor tudi državni organi in nosilci javnih pooblastil, ki se jim osebni podatki razkrijejo, kadar tako veleva veljavna zakonodaja.


Vseh storitev, ki Vam jih ponujamo, ne moremo zagotavljati sami, zato sodelujemo z različnimi pogodbenimi partnerji:

  • Računalništvo v oblaku (t.i. "cloud services"): Vaši osebni podatki so hranjeni na strežnikih, ki nam jih zagotavlja družba Microsoft Corporation s svojim produktom Microsoft Azure. Strežniki in posledično Vaši osebni podatki se nahajajo (t.j. so hranjeni) znotraj Evropske Unije (EU) in eventualno v Združenih državah Amerike. Družba Microsoft Corporation je ustrezno samo-certificirana v okviru zasebnostnega ščita EU – ZDA. Za več informacij v zvezi z njihovimi storitvami računalništva v oblaku in obdelavo osebnih podatkov prosimo obiščite: https://www.microsoft.com/en-us/licensing/product-licensing/products and https://www.microsoftvolumelicensing.com/DocumentSearch.aspx?Mode=3&DocumentTypeId=67;
  • Za delovanje in vzdrževanje naše Spletne strani se poslužujemo storitev računalništva v oblaku, ki nam ga zagotavlja družba SIEL d.o.o.;
  • Oglaševanje: Za serviranje oglasov uporabljamo oglaševalske mreže in druge storitve naših oglaševalskih partnerjev (Več o tem v poglavju »Oglaševanje« in »Otroci«).


Sodelujemo zgolj s partnerji, ki so zavezani k spoštovanju Vaše zasebnosti ter varstvu Vaših osebnih podatkov in zagotavljajo zadostna jamstva za izvedbo ustreznih tehničnih in organizacijskih ukrepov na način, da obdelava izpolnjuje zahteve veljavne zakonodaje in zagotavlja varstvo Vaših pravic.


V kolikor uporabljate naše Storitve in od Vas pridobivamo Vaše osebne podatke, Vas moramo seznaniti, da so lahko Vaši osebni podatki predmet prenosa v tretjo državo ali mednarodno organizacijo, vendar pa zgolj ob upoštevanju in skladno z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov. Kadar bodo Vaši podatki prenešeni v državo ali mednarodno organizacijo izven Evropskega gospodarskega prostora, v katerem veljajo določbe GDPR in/ali se bodo v tretji državi ali mednarodni organizaciji hranili ali drugače obdelovali, bomo zagotovili, da bodo Vaši osebni podatki zaščiteni na ustrezen način, in sicer:

  • da zadevna država, v katero se podatki prenašajo oz. v kateri se obdelujejo, po mnenju Evropske komisije zagotavlja ustrezno raven varstva osebnih podatkov;
  • da prejemnik (obdelovalec) Vaših osebnih podatkov zagotavlja ustrezno raven zaščite in je sprejel ustrezne zaščitne ukrepe ter obdeluje osebne podatke skladno s pogodbo oz. dogovorom, ki temelji na standardnih pogodbenih določilih, ki jih je sprejela Evropska komisija in ga tako zavezuje k varstvu osebnih podatkov;
  • v kolikor je prejemnik (obdelovalec) Vaših osebnih podatkov lociran v ZDA, je samo-certificiran v okviru zasebnostnega ščita EU – ZDA, pri čemer so uporabljeni tudi ostali zaščitni ukrepi za varstvo osebnih podatkov.


Prenos Vaših osebnih podatkov pa nam v drugih primerih lahko dovoljuje tudi zakonodaja. V vseh primerih pa je kakršen koli prenos Vaših osebnih podatkov skladen z relevantno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov. 


VAŠIH OSEBNIH PODATKOV NE PRODAJAMO IN JIH TUDI V BODOČE NE BOMO PRODAJALI.

Oglasi, prilagojeni Vašim interesom


V naši Aplikaciji omogočamo tudi oglaševanje različnih produktov in storitev. Na podlagi zbiranja zgoraj navedenih osebnih podatkov sestavljamo posebne skupine uporabnikov in agregiramo navedene podatke z namenom, da bi izboljšali oglaševanje znotraj naših Storitev in Vam kot uporabniku prikazovali oglase, ki se v čim večji meri ujemajo z Vašimi interesi (t.i. »interest-based ads« oz. »oglaševanje, prilagojeno interesom« ali »interesno oglaševanje«). Takšne oglase Vam serviramo samo, če ste nam podali svojo izrecno privolitev.


Pri oglaševanu in pri omogočanju prikazovanja oglasov v naših storitvah, predvsem v Aplikaciji, pa sodelujemo tudi z različnimi ponudniki storitev oglaševanja oz. oglaševalskega omrežja in z njimi delimo določene Vaše osebne podatke. Za namene oglaševanja in prikazovanja oglasov, ki v čim večji meri ustrezajo Vašim interesom, delimo s ponudniki oglaševalskih storitev Vaše podatke, ki jih od Vas dobimo preko Vaših odgovorov na vprašanja o Vaših interesih in preferencah, podatke o vaši starosti (na podlagi izbrane letnice rojstva), državi Vašega prebivališča in podatke, ki jih pridobimo avtomatično preko Vaše uporabe naših storitev (vključno z identifikatorji - »device identifiers« ali »persistent identifiers«), vendar izključno na podlagi Vaše izrecne privolitve. Za Vašo morebitno privolitev bomo zaprosili predno bomo Vaše podatke delili s tretjimi osebami.


Preklic privolitve 


Kot uporabnik imate možnost, da kadar koli umaknete oz. prekličete svojo privolitev za obdelavo in deljenje Vaših podatkov s tretjimi osebami za namen interesnega oglaševanja, in sicer z odhodom v nastavitve znotraj Aplikacije in izbiro gumba »Interest-based ads«, kjer lahko v celoti izključite možnost prikazovanja oglasov, prilagojenih Vašim interesom ali pa izberete za katere ponudnike oglaševalskih storitev se strinjate s posedovanjem Vaših osebnih podatkov za namene interesnega oglaševanja oz. odznačite tiste, za katere nočete, da se jim Vaši osebni podatki posredujejo. Vaše osebne podatke bomo tako delili zgolj s tistimi ponudniki oglaševalskih storitev, ki jih niste odznačili.


Prav tako pa lahko svojo privolitev za obdelavo in posredovanje Vaših osebnih podatkov za namene interesnega oglaševanja umaknete oz. prekličete tudi v nastavitvah Vaše mobilne naprave, tako da vključite:

  • "Onemogočanje prilagajanja oglasov" (Nastavitve > Google (storitve Google) > Oglasi > Onemogočanje prilagajanja oglasov > vključi "Onemogoči oglase na podlagi zanimanja") na Vaši Android napravi oz.
  • “Limit Ad Tracking” (Settings > Select Privacy > Select Advertising > vključi oz. omogoči “Limit Ad Tracking”) na Vaši iOS napravi.


V primeru Vašega preklica privolitve Vas moramo opozoriti, da Vam bomo še naprej prikazovali oglase, vendar pa to ne bodo oglasi, ki so prilagojeni Vašim interesom, pač pa povsem naključni oglasi. Tudi število samih oglasov lahko v takem primeru ostane nespremenjeno. Opozoriti pa Vas moramo tudi, da preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi Vaše privolitve pred njenim preklicem.

Aplikacija je namenjena splošni populaciji in je primerna za vse starostne skupine. Kljub temu, da v Aplikaciji in drugih naših vsebinah, ki jih prikazujemo, ni nič neprimernega, posvečamo veliko pozornosti tudi varstvu in spoštovanju zasebnosti otrok. Od naših uporabnikov zahtevamo, da nam posredujejo letnico svojega rojstva. Če na podlagi letnice rojstva ugotovimo, da je uporabnik mlajši od 16 let, bomo temu primerno prilagodili funkcionalnost naše Aplikacije in takemu uporabniku omejili dostop do nekaterih vsebin. Ne glede na to, da pravni sistemi določenih držav dovoljujejo obdelavo osebnih podatkov v zvezi s storitvami informacijske družbe tudi mlajših od 16 let, smo našo starostno mejo določili višje - pri 16 letih.


V kolikor iz izbrane letnice rojstva izhaja, da je uporabnik mlajši od 16 let, podatka o letnici rojstva takega uporabnika ne bomo shranili, pač pa bomo shranili zgolj podatek, da uporabnik mobilne naprave, preko katere je želel dostopati do naše Aplikacije, ne dosega dovoljšne starosti za dostop do vseh naših vsebin in funkcionalnosti Aplikacije. Od takega uporabnika ne bomo zbirali in obdelovali nobenih osebnih podatkov, razen podatkov, ki jih pridobimo avtomatično preko uporabnikove uporabe naših storitev (Več o tem prosimo glejte poglavje »Vaši podatki, ki jih pridobimo avtomatično preko Vaše uporabe naših storitev«). Takim uporabnikom tudi ne bomo pošiljali reklamnih in drugih promocijskih obvestil, potisnih obvestil, mu prikazovali interesnih oglasov, niti ne bomo sledili uporabi naših storitev in interakciji z Aplikacijo takega uporabnika. Prav tako pa se tak uporabnik ne bo mogel registrirati in postati »naš član« ter tako sodelovati v nagradnih tekmovanjih, nagradnih igrah in drugih promocijskih aktivnostih.


Želimo pa Vas obvestiti, da bodo oglasi v Aplikaciji servirani tudi uporabnikom, ki so (na podlagi izbrane letnice rojstva) mlajši od 16 let, vendar pa ti oglasi ne bodo interesni oglasi in jih bodo servirali zgolj tisti ponudniki oglaševalskega omrežja, ki delujejo skladno s predpisi Združenih držav Amerike glede varstva otrokovih zasebnosti na spletu (The Children's Online Privacy Protection Act – »COPPA«) in s smernicami trgovine z aplikacijami Google Play Store.


V kolikor ugotovimo, da smo zbirali in obdelovali osebne podatke od osebe, mlajše od 16 let, razen podatkov iz drugega odstavka te točke, bomo nemudoma podvzeli vse ustrezne ukrepe za trajni izbris vseh tako pridobljenih podatkov. V kolikor kot nosilec starševske odgovornosti ugotovite, da smo zbirali in obdelovali osebne podatke od Vašega otroka brez Vaše izrecne privolitve ali odobritve, nas prosimo kontaktirajte na naslov dpo@cboards.io

Varnosti podatkov naših uporabnikov dajemo velik poudarek, zato smo sprejeli organizacijske, tehnične in druge ustrezne ukrepe za zavarovanje zaupnosti, varnosti in integritete zbranih podatkov ter za preprečitev nepooblaščenega dostopa do podatkov in/ali njihove uporabe, ki je v nasprotju z določili predmetne Politike zasebnosti. Prav tako pa zahtevamo tudi od naših partnerjev, ki v našem imenu in za naš račun obdelujejo Vaše podatke, da izpolnjujejo vse pogoje in izvajajo ustrezne organizacijske, tehnične in druge ukrepe za zaupnost in varstvo Vaših osebnih podatkov, ki jih obdelujejo. 


Ne glede na navedene ukrepe, s katerimi skrbimo za varstvo Vaših osebnih podatkov, pa Vas moramo seznaniti z dejstvom, da nobeni varnostni ukrepi ne morejo zagotoviti popolne varnosti pred izgubo, zlorabo, nepooblaščeno prilastitvijo, predrugačenjem oz. drugimi zlorabami Vaših podatkov.

Osebne podatke, ki jih pridobimo od Vas, hranimo le toliko časa, dokler je to potrebno, da Vam zagotavljamo naše storitve (t.j. za dosego namena, za katerega smo jih zbirali in nadalje obdelovali) oz. dokler nas ne naslovite zahteve za izbris Vaših osebnih podatkov. V primeru, da na nas naslovite zahtevo za izbris podatkov, bomo postopali v skladu z Vašo pravico do izbrisa oz. »pravico do pozabe« (Več o tem v poglavju »Vaše pravice – Pravica do izbrisa (pravica do pozabe)«). Izbris Vaših osebnih podatkov pa lahko kadar koli dosežete tudi z odjavo in izbrisom Aplikacije iz Vaše mobilne naprave. 


Pridržujemo si pravico, da Vaše osebne podatke zadržimo tudi po poteku tega obdobja, v kolikor bi to od nas terjala veljavna zakonodaja ali ki bi jih potrebovali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.


Določene neosebne podatke kot so npr. podatki o Vaši mobilni napravi, podatki o uporabi Aplikacije in Vaši interakciji z njo, pa lahko hranimo neomejeno časovno obdobje. Določeni neosebni podatki so lahko združeni z Vašimi osebnimi podatki in se obdelujejo skupaj z njimi, a le do izbrisa Vaših osebnih podatkov. Ko so Vaši osebni podatki izbrisani, bomo ostale neosebne podatke anonimizirali, tako da jih ne bo več mogoče povratno povezati z Vami kot posameznikom.

V tem poglavju so pojasnjene Vaše pravice, ki jih imate kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki. V primeru, da bi želeli uveljavljati določeno pravico ali pa le pridobiti dodatna pojasnila v zvezi z Vašimi pravicami, nas prosimo kontaktirajte na dpo@cboards.io. V kolikor so Vaše zahteve očitno neutemeljene ali pretirane, zlasti ker se ponavljajo, lahko kot upravljavec tudi zavrnemo ukrepanje v zvezi z Vašo zahtevo.


Pravica do dostopa in vpogleda: Kot uporabnik imate pravico izvedeti ali obdelujemo Vaše osebne podatke, katere Vaše osebne podatke obdelujemo, za kakšen namen jih obdelujemo in komu so bili oz. bodo Vaši osebni podatki razkriti. V kolikor nas kontaktirate v zvezi s predmetno zahtevo, smo upravičeni od Vas zahtevati določene osebne podatke oz. druga dokazila, na podlagi katerih bomo lahko preverili Vašo identiteto preden odgovorimo na Vašo zahtevo. Na Vašo zahtevo bomo skušali odgovoriti v najkrajšem možnem času in brezplačno, razen kadar smo Vam za to upravičeni zaračunati razumno pristojbino. 


Pravica do ugovora: Kot uporabnik imate pravico ugovarjati obdelavi Vaših osebnih podatkov. V kolikor se odločite uveljavljati pravico do ugovora, morda ne boste mogli uporabljati vseh naših storitev oziroma funkcionalnosti v njih. Pridržujemo si pravico, da nadaljujemo z obdelavo Vaših osebnih podatkov, če bi bilo to potrebno za obrambo zahtevkov ali v drugih izjemnih primerih, ki jih dovoljuje veljavna zakonodaja. Nadaljnje zbiranje in obdelavo Vaših osebnih podatkov preko Aplikacije pa lahko vedno onemogočite tudi tako, da Aplikacijo odstranite z vseh Vaših naprav.


Pravica do popravka: Kot upravljavec si prizadevamo, da bi bili Vaši osebni podatki, s katerimi razpolagamo, karseda točni in popolni. V primeru, da ugotovite, da je kateri od podatkov, s katerimi razpolagamo, netočen, nas o tem prosimo obvestite v najkrajšem možnem času, da lahko te netočnosti ustrezno popravimo. Prav tako pa imate tudi pravico, da od nas zahtevate dopolnitev morebitnih nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave. 


Pravica do preklica privolitve: V primerih, ko Vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi Vaše privolitve, imate pravico to privolitev kadarkoli preklicati. Privolitev lahko enostavno prekličete znotraj Aplikacije ali v nastavitvah Vaše mobilne naprave. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem.


Pravica do izbrisa (»pravica do pozabe«): Kot uporabnik imate pravico od nas zahtevati, da brez nepotrebnega odlašanja izbrišemo Vaše osebne podatke, ki jih obdelujemo, če ti osebni podatki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani in obdelani; če prekličete svojo privolitev za obdelavo podatkov ali če menite, da so bili podatki obdelani nezakonito. Ne glede na navedeno pa lahko Vašo zahtevo zavrnemo, če je obdelava potrebna za izpolnjevanje pravnih obveznosti ter za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov. Vaše podatke lahko obdržimo tudi v primeru, če so ti v anonimizirani oz. psevdonimizirani obliki.  


Pravica do omejitve obdelave: Kot uporabnik imate pravico od nas zahtevati omejitev obdelave Vaših osebnih podatkov, vendar pa prosimo, da upoštevate, da Vam morda v primeru uveljavljanja te pravice določen ali celoten obseg Storitev oz. funkcionalnosti ne bo na voljo. Takšno pravico imate npr. v primeru, če menite, da je obdelava podatkov nezakonita, vendar pa nasprotujete izbrisu teh podatkov, ali če menite, da Vaših osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, vendar pa jih potrebujete Vi za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.


Pravica do prenosljivosti podatkov: Od nas imate pravico zahtevati, da Vam posredujemo Vaše osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, ter pravico zahtevati, da te podatke posredujemo drugemu upravljavcu. 


Pravica do vložitve pritožbe: V primeru, da ste nezadovoljni z našim načinom obdelovanja Vaših osebnih podatkov in domnevate, da smo kršili Vašo pravico do zasebnosti, nas prosimo kontaktirajte in potrudili se bomo, da Vašo zadevo rešimo v najkrajšem možnem času. Prav tako pa imate v takšnem primeru tudi pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu, ki je pristojen za varstvo osebnih podatkov v državi Vašega prebivališča. 

Pravne podlage, na katerih temelji naša obdelava osebnih podatkov, so sledeče:


Vaša privolitev: Za določene namene, kot so interesno oglaševanje, pošiljanje novic in promocijskih obvestil ter potisna obvestila, bomo Vaše osebne podatke obdelovali zgolj na podlagi Vaše privolitve. V primerih, v katerih za obdelavo Vaših osebnih podatkov potrebujemo Vašo privolitev, Vas bomo za tako privolitev zaprosili pred začetkom obdelave Vaših osebnih podatkov.


Obdelava je potrebna za izvajanje pogodbe, katere pogodbena stranka ste Vi kot uporabnik: Tu so zajeti Vaši osebni podatki, ki jih zbiramo in obdelujemo za potrebe zagotavljanja naših Storitev in njihovega stalnega izboljševanja ter za zagotavljanje podpore uporabnikom. S prenosom Aplikacije na Vašo mobilno napravo in uporabo naših drugih storitev se strinjate oz. soglašate tudi z našimi splošnimi pogoji uporabe, s čimer se med Vami in nami vzpostavi pogodbeno razmerje. 


Za namen zasledovanja zakonitih interesov: Tu so zajeti podatki, ki jih zbiramo in obdelujemo za namene, ki jih je moč upravičeno pričakovati v kontekstu uporabe naših Storitev za zasledovanje upravičenih interesov, z namenom, da bi Vam zagotovili najboljšo izkušnjo ob uporabi naših storitev, za zagotavljanje varstva Vaših podatkov in da bi naše Storitve lahko ostale brezplačne oz. za čim nižjo ceno. Ker varstvu Vaše zasebnosti in Vaših osebnih podatkov namenjamo posebno pozornost, vedno pazimo, da naši upravičeni interesi ne prevladajo nad Vašimi pravicami. Naši upravičeni interesi so tudi podlaga za obdelavo podatkov za namene analiziranja, sledenja in preprečevanja zlorab, za namene oglaševanja ter v določeni meri tudi za potisna in druga obvestila, v kolikor je potrebno, da Vas seznanimo z nekaterimi nujno potrebnimi informacijami. 


Za namen izpolnjevanja zakonskih obveznosti: Obdelava določenih osebnih podatkov je potrebna tudi za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti, kot so npr. vodenje določenih evidenc, davčne obveznosti ipd.

Upravljavec osebnih podatkov v skladu s predmetno Politiko zasebnosti je družba CUSTOMBOARDS, pametne multimedijske rešitve, d.o.o., Litostrojska cesta 52, 1000 Ljubljana, v sodnem/poslovnem registru Republike Slovenije vpisana z matično številko 8420971000.


V kolikor imate kakšna vprašanja, mnenja oz. zahtevke v zvezi s predmetno Politiko zasebnost in/ali našo obdelavo Vaših osebnih podatkov, nam prosimo pišite na elektronski naslov pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov:


dpo@cboards.io


ali pa se obrnite na nadzorni organ, pristojen za varstvo osebnih podatkov v Vaši državi oz. na nadzorni organ v Republiki Sloveniji:


Informacijski pooblaščenec

Dunajska cesta 22

1000 Ljubljana

Slovenija

e-mail: gp.ip@ip-rs.si

te. št.: +386 1 230 97 30